Hoe vertaal je een idee naar een pakkend beeld?

De broertjes Lagerweij draaien daar hun hand niet voor om en zijn specialisten in het visualiseren van ideeën en concepten.

Welkom bij het VISUEEL VERTAALBURO!

Jakob & Lukas Lagerweij, ze delen nogal wat broederliefdes: bier, klassieke Volvo’s, oude LP’ s, maar vooral….

de liefde voor hun vak! Nieuwe ideeën op een slimme wijze, visueel inzichtelijk, tastbaar, testbaar en presentabel maken.

Altijd op zoek naar de juiste balans tussen esthetiek en pragmatisme. Beiden hebben ze hun sporen ruimschoots verdiend op het gebied van conceptuele visualisaties voor gerenommeerde binnen- en buitenlandse opdrachtgevers.

Samen kunnen ze nagenoeg het hele spectrum van het visualiseren van concepten bedienen en waar nodig betrekken ze daar ervaren professionals uit hun eigen netwerk bij. Enthousiast, gedreven en met een gezonde dosis onbevangenheid, gaan ze volgaarne iedere uitdaging aan.

Jakob

Gelukkig is broertje Jakob toch maar geen piloot geworden en lekker gaan tekenen. Het visueel vertalen van een idee of concept naar een overtuigend en pakkend beeld is hem op het lijf geschreven. Al tijdens zijn opleiding “visualising” aan het Grafisch Lyceum blijkt zijn talent. Na een periode van 2 jaar visualisen en designen bij een reclamebureau, start hij als freelancer bij TheReps Amsterdam. Hij is één van de eerste reclametekenaars in Nederland die overstapt naar het digitale schetsen en zijn stiften inruilt voor een Wacom tekentablet. Vanaf 1998 groeit hij uit tot een veelgevraagd, ervaren en veelzijdig schetser, illustrator en designer. Jakob werkt zowel binnen de reclame en marketing als voor innovatieve afdelingen van grote en kleine bedrijven en (semi)overheid.

Lukas

Techniek zit broertje Lukas in de genen. Van jongs af aan krijgt hij het met de paplepel ingegoten wanneer hij bij z’n vader in de werkplaats de kunst van het draaien, frezen en boortjes slijpen afkijkt. Lukas rondt de MTS-werktuigbouw cum laude af en volgt de opleiding “Industrial Design Engineering” aan de Hogeschool Enschede. Hij volgt, op uitnodiging van Google, in Silicon Valley en Parijs een Google-3d-opleiding en keert in Nederland terug als “SketchUp-Master” om verder verbazing te schetsen. Zo werkt hij onder andere voor Porsche Design, VT-Wonen, AEG, MasterCard en MTV.

Lukas transformeert een krabbel op een bierviltje in no time tot een 3D-artist impression.

Naast al het 3d-geweld is Lukas ook niet te beroerd om in de eigen werkplaats van de broertjes achter de draai- of freesbank te kruipen, het las-apparaat ter hand te nemen of zelf onderdelen 3d te printen voor prototypes, mock-ups of maquettes.